Stefan Boeykens

Stefan Boeykens (1973) is een ingenieur-architect uit Leuven. Hij werkte eerst enkele jaren als zelfstandig architect, voor verschillende bureaus, maar ook voor enkele eigen projecten en begon daar een eerste maal BIM toe te passen, in 1998. 
Hij keerde daarna terug naar de KU Leuven om er in 2007 een doctoraat te behalen over BIM, rond de organisatie van digitale gebouwmodellen in het ontwerpproces. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor het CAD onderwijs, waar hij zijn uitgebreide software interesse verder kon vervolmaken: CAD, 3D, BIM, Parametrisch Ontwerpen, Programmeren en Visualisatie.

Momenteel werkt hij als sr. BIM Manager bij D-Studio, een BIM Consultancy & Development bedrijf in Mechelen. Daarnaast is hij nog gastdocent aan de KU Leuven, aan het Departement Architectuur. Hij is sterk gemotiveerd door de interessante mix van onderzoek, onderwijs, praktijk en technologie, die met BIM gepaard gaat.

Boeykens is een regelmatige spreker op lezingen en congressen en is ook actief in verschillende nationale en internationale BIM werkgroepen (WTCB CLUSTER BIM TC BIM&ICT, CEN/TC 442). Ook publiceert hij online video-cursussen over BIM en CAD op het Udemy platform. Hij is online actief via zijn blog, in verscheidene Groepen en Fora en via diverse sociale media.

Stefan Boeykens is getrouwd en heeft drie zoons en als hij niet met BIM bezig is, maakt hij soms wel eens muziek.

D-Studio
Graaf Van Egmontstraat 15/3
2800 MECHELEN
015 44 89 00
info@dstudio.be
http://dstudio.be

Vragen beantwoord door Stefan Boeykens

 1. BIM-opleiding

  Komt BIM al voldoende aan bod in de architectenopleiding?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
 2. Renovatie

  Bij een renovatie kan met een scanner een gebouw digitaal getekend worden. Moet ik achteraf de verschillende layers toekennen aan het model?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
 3. Webplatformen

  Worden de BIM Revit-bestanden op een webplatform geplaatst door fabrikanten? Zoja, welke webplatform(en) zijn dat? Welke formats zijn nodig?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
 4. Aparte plannen bij 3D-model nodig?

  Nu is er ons 3D-model en zie ik niet goed in waarom we nog eens aparte plannen moeten uitwerken met openingen. Alle info is beschikbaar in het model. Kort door de bocht zouden wij enkel een lijstje moeten uitgeven met die 'extra' marge. Wat is jullie kijk hierop?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017