Hans Leen

Hans Leen is werkzaam als Product Manager Leidingsystemen bij Geberit. Op basis van zijn affiniteit met BIM vanuit zijn studies en eerdere professionele ervaringen volgt hij dit onderwerp op voor Geberit in België en is hij één van de aanspreekpunten binnen de Geberit groep met betrekking tot dit onderwerp. Hij neemt actief deel een aantal werkgroepen en initiatieven rond BIM in België. 

Tijdens zijn opleiding als Industrieel Ingenieur Industrieel Ontwerp vormde het opleidingsonderdeel CAD één van de zwaartepunten, zowel in theorie als in praktijk. Na zijn studies ging hij aan de slag als support engineer voor Autodesk AutoCAD en Stabiplan StabiCAD. Halverwege de jaren 2000 heeft hij op die manier de eerste release van Autodesk Revit op de Belgische markt van dichtbij meegemaakt. Nadien is heeft hij een aantal jaar actief geweest als calculator vloerverwarming, plafondkoeling en betonkernactivering op de afdeling gebouwtechnieken van de firma REHAU (fabrikant), om door te groeien tot technisch verantwoordelijke voor het businessteam BENELUX.

De laatste jaren richt hij zich als Product Manager voor Geberit België voornamelijk op leidingsystemen voor bouw- en industriële toepassingen. Hij benadert het BIM-verhaal vanuit het standpunt van fabrikant/leverancier van onderdelen voor technische (leiding-)installaties. De beschikbaarheid van kwaliteitsvolle fabrikantendatabases is van onmisbaar belang om op een productieve manier te BIM’men.”

Geberit
Beaulieustraat 6
9870 Machelen
+32 2 257 42 35
hans.leen@geberit.com
http://www.geberit.be

Vragen beantwoord door Hans Leen

 1. BIM-modellen delen

  Hoe worden de BIM-modellen gedeeld tijdens uitvoering? Hoe zorg je ervoor dat iedereen steeds de laatste versie heeft als iedereen in een ander programma werkt?

  Het volledige antwoord
  •   22-03-2017
  • T.D
 2. Openbare BIM-bibliotheek

  Op welke manier kan ik als fabrikant producten toevoegen aan een openbare bib?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
  • D.B