CONIX RDBM Architects

CONIX RDBM Architects: v.l.n.r Jorden Goossenaerts - Christine Conix - Frederik Jacobs

Corebusiness

Architectenbureau CONIX RDBM Architects neemt een belangrijke plaats in in de architectenwereld in België en Nederland. Het bureau bestaat uit een multidisciplinair team van 65 medewerkers die grensoverschrijdend werken vanuit vestigingen in Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Terneuzen. De organisatie kan terugblikken op een lange bedrijfsgeschiedenis waarin constante vernieuwing, uitbreiding en waardecreatie centraal staan. CONIX RDBM Architects toetst elk architecturaal ontwerp aan de volgende parameters: context, duurzaamheid en de maatschappelijke impact.
 

BIM Expertise

Wij hebben een volledig BIM-team dat het technologische hart van het bedrijf vormt.
BIM is de toekomst. Met dit uitgangspunt voeren wij onze ontwerpen, van visie tot realisatie, uit in BIM. Bij de ontwerp- en bouwtechnische fase werkt een team van architecten en modelmanagers samen. Zij passen de modellen van begin tot eind aan en voeden ze met informatie. In ons kantoor wordt er dag in dag uit ‘gebimd’. En met een internetverbinding en een computer kan dit vanuit al onze vestigingen.

Dankzij ons BIM-team en onze BIM-expertise beschikken we over een breed scala aan BIM-mogelijkheden: van stedenbouwkundige studies over bouwaanvragen en interieuruitwerkingen tot verkoopplannen van woningen. Het uitwerken van technieken (MEP) behoort ook tot ons portfolio. Daarnaast volgen we de nieuwste technieken w op de voet en maken we ook ‘virtual reality’-beelden die indrukwekkende impressies creëren.

BIM-tip

Zodra we met andere partijen aan de vergadertafel zitten, moet er eerst naar de visie en passie van alle partijen rond de tafel gepeild worden. Als alle partijen mee zijn, kan er tijd en geld worden bespaard, wat ten goede komt aan het ontwerp en waardoor we ontwerpfouten, of clashes, kunnen voorkomen. Het BIM-verhaal is als een potentiële katalysator om het aloude participatiemodel te herwaarderen. We moeten opnieuw leren samenwerken en co-creëren om de ‘profit chain’ voor alle partijen in de bouwketen te verbeteren en zo nog meer toegevoegde waarde te leveren, zowel financieel als voor de maatschappij.

Casestudy's

Artikels op BIMtonic

Interessante artikels