De winnaars van de SCIA User Contest 2017 zijn bekend

  •   27-09-2017
  • Philippe Selke

SCIA, een toonaangevende leverancier van de bouwkundige software maakt dit jaar weer de zes winnaars van de 10de editie van de SCIA User Contest bekend. De wedstrijd die ook bekendstaat onder de naam, “The Art of Structural Design” presenteert het indrukwekkende en inspirerende werk van top ingenieurs van over de hele wereld.

De 10de editie van de SCIA User Contest telde 124 internationale, bouwkundige en civieltechnische projecten. In alle projecten is SCIA Engineer gebruikt als software voor constructieanalyse en –ontwerp. De projecten geven niet alleen blijk van de originaliteit en precisie, maar vele hebben ook aandacht besteed aan duurzaamheid en toepassing van BIM.


Categorieën

Een internationale jury van acht experts uit de bouwsector en de academische wereld heeft de winnaars geselecteerd in vier categorieën, namelijk gebouwen, civiele constructies, industriële gebouwen en installaties en speciale projecten. De jury heeft ook het beste BIM-project bekroond met de "Speciale juryprijs" voor de geavanceerde toepassing van BIM.

Net als in de voorgaande editie organiseerde SCIA de "Publiekprijs" wedstrijd via zijn Facebookpagina in juni 2017. Het publiek maakte kennis met alle deelnemende projecten en ze kregen de mogelijkheid om op hun favoriet project te stemmen. Wereldwijd hebben meer dan 10.000 mensen de Facebookpagina van SCIA bezocht, en ruim 2.700 stemmen uitgebracht. Het project met de meest stemmen is uitgeroepen tot de winnaar van categorie "Publieksprijs".

“Elk deelnemend project is een echt toonbeeld van ‘the art of structural design’. Ik ben erg trots op het werk dat onze klanten hebben gerealiseerd met SCIA Engineer. Hun succes en prestaties inspireren en drijven ons om te innoveren en de bouwkundig ingenieurs de tool te bieden waarmee ze hun ideeën verwezenlijken”, aldus Hilde Sevens, CEO van SCIA.
 

Winnaars

  • Categorie 1 - Gebouwen: Het Havenhuis in Antwerpen, België – door Mouton CVBA (België)
  • Categorie 2 - Civiele constructies: Brug over de Rijn in Straatsburg (Frankrijk) en Kehl (Duitsland) – door Ingenieursbureau Stendess N.V. (België)
  • Categorie 3 - Industriële gebouwen en complexen: Shoaiba II Energiecentrale in Shoaiba, Saudi-Arabië – door I.d.d. Engineering (België)
  • Categorie 4 – Speciale projecten: Uitbreiding van Rafael Núñez International Airport in Cartagena De Indias, Colombia – door Estra Engenharia ltda (Brazilië)
  • Juryprijs voor het beste BIM-project: Het voetbalstadion in Dunajská Streda, Slowakije – door HESCON S.R.O. (Slowakije)
  • Publieksprijs: Centre Point in London, Verenigd Koninkrijk – door Pell Frischmann (Verenigd Koninkrijk).

 

Alle zes winnaars hebben een prijs van € 1.500 ontvangen.
SCIA organiseerde User Contest voor het eerst in 1992 met tientallen deelnemers vanuit verschillende Europese landen. Sinds 2005 organiseert SCIA de ‘User Contest’ om de twee jaar en wereldwijd is het aantal deelnemende projecten gegroeid tot meer dan 100.

Meer informatie over de deelnemende projecten en de winnaars van de 10de editie is te vinden in ‘The Art of Structural Design’ 2017 boek, beschikbaar in hardcover en onlineformaat. Om de video over de winnende projecten te bekijken, klik hier.

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox