a2o verstevigt zijn voortrekkersrol in BIM binnen België

  •   18-09-2017
  • Joke Weltens
Dankzij BIMcloud is het gebouwmodel ook toegankelijk op mobiele apparaten. (FOTO: a2o)
De bouw van een nieuw crematorium te Lommel waarbij de nieuwe technologie werd toegepast. (FOTO: a2o)
Render van een nieuw crematorium te Lommel (FOTO: a2o)

BIM vraagt een goede samenwerking tussen verschillende bouwpartners die valt of staat met communicatie tussen deze betrokken partijen. a2o heeft dit begrepen en breiden daarom met de implementatie van de samenwerkingsplatformen BIMcloud en Bimcollab hun IT-infrastuctuur uit om nog beter in te spelen op deze nieuwe manier van communiceren in de bouwsector.

De communicatie via gebouwmodellen binnen een BIM-proces staat centraal voor a2o zodat een transparante en uniforme samenwerking tussen de diverse partners mogelijk is. Doordat alle partners de modellen uitwisselen en integreren, bekomt men beter geïntegreerde gebouwmodellen en dus gebouwen. Het ontwerp- en bouwproces optimaliseren betekent een belangrijke foutreductie op de werf. BIM betekent voor a2o dan ook een intensifiëring van de communicatie en samenwerking gedurende het hele ontwerp- en bouwproces.

 

BIMcloud

BIMcloud geeft verschillende teamleden toegang tot eenzelfde gebouwmodel en laat toe om rechtstreeks in deze gebouwmodellen met alle teamleden te communiceren zowel binnen het kantoor als erbuiten. Het platform is ook toegankelijk via mobiele apparaten van op eender welke plaats dus ook van op de bouwplaats.

Dit verhoogt de betrokkenheid van alle actoren, zelfs als men niet beschikt over het tekenpakket. BIMcloud kan bovendien vanaf eender welk netwerk worden gebruikt en biedt daardoor oplossingen om per project met externe architectenbureaus vanaf één of meerdere servers gelijktijdig te modelleren.

De investering in deze nieuwe technologie laat het kantoor toe hun infrastructuur in de toekomst op een kwalitatieve manier verder uit te bouwen volgens de noden van het kantoor. Dankzij deze manier van werken kan a2o zich sterker positioneren en profileren als ontwerpers en de nieuwe uitdagingen in de bouwsector aangaan. Vakmanschap en architecturale kwaliteit staan hierbij steeds centraal.

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox