Kumpen past BIM toe in zijn nieuw kantoorgebouw en deelt ervaringen

  •   19-04-2018
  • Johan Geerts

Kumpen was in Belgiƫ een van de eerste bouwbedrijven dat overtuigd was om BIM toe te passen in een zo breed mogelijk spectrum van zijn werkzaamheden. Ze geloven er steevast in dat gespecialiseerde software een positieve teamgeest kan ondersteunen om veel efficiƫnter te werken en om kwaliteitsvolle gebouwen met dat tikkeltje meer en met een maximale waarde voor de klant af te leveren.

Bij Kumpen staat BIM voor een nieuwe samenwerkingsvorm die op openheid en vertrouwen gebaseerd is, twee begrippen die in het reguliere, traditionele spel van aanbesteden met architect, ingenieur, hoofd- en onderaannemers wel eens durven te verwateren. Transparantie is heilig bij Kumpen en daarom gaan ze nog een stap verder en stellen zij hun kennis en ervaringen rond de integratie van BIM in hun werkmethode ter beschikking van andere ontwerpers en bouwbedrijven.

En hoe kunnen ze deze missie beter in de praktijk brengen dan deze toe te passen op hun eigen nieuwe kantoorgebouw waarvan einde maart de graafwerken aanvatten?

Dieter Froyen, hoofd werkvoorbereiding bouw bij Kumpen: "Tegelijk met de start van de bouwwerken, startten we op onze website de communicatie rond de implementatie van BIM in ons nieuwe kantoorgebouw."

U kan alle stappen op de voet volgen op www.kumpen.be/nieuws.

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox